המתכון של מירי כהנא: עלי גפן ברימונים

    יוסי ברויער Comments Off on המתכון של מירי כהנא: עלי גפן ברימונים
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חומרים:

     

    • קופסת שימורים של עלי גפן
    • 3 כפות שמן זית
    • בצל גדול חתוך לקוביות
    • 3 גזר מגורד דק
    • כוס אורז
    • 2 כוסות מים רותחים
    • כף אבקת מרק עוף
    • 2 כפיות סוכר
    • 2 כפות רכז רימונים
    • מלח ופלפל
    • 3 כפות קטשופ אוסם

     

    לרוטב:

     

    • 3 כוסות מים רותחים
    • 2 כפות סוכר
    • 2 כפות אבקת מרק עוף
    • 3 עד 4 כפות רכז רימונים
    • פלפל שחור

     

    למטבל יוגורט:

     

    • 2 גביעים יוגורט או שמנת חמוצה
    • לימון סחוט
    • מעט עלי נענע קצוצים
    • מלח ופלפל
    • 2 כפות שמן זית

     

    אופן ההכנה:

     

    • מפרידים מעט את עלי הגפן ומניחים בקערה ומכסים במים רותחים. משרים כחצי שעה.
    • מטגנים בצל בשמן זית כשתי דקות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד קצת.
    • מוסיפים את האורז ומטגנים שתי דקות אח"כ מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים, סוכר, רכז רימונים, מלח ופלפל.
    • מבשלים כמעט בישול מלא. רק עד שהמים נספגים. בסוף מוסיפים את הקטשופ ומערבבים.
    • ממלאים את העלי גפן אחד אחד.
    • מפזרים על תבנית שמן זית ומעט סוכר ומניחים מעל את העלי גפן צפופים זה לזה.
    • מעל הכל שופכים עוד מעט שמן זית.

     

    מכינים את הרוטב:

     

    • מערבבים את כל החומרים בקערה ושופכים מעל העלי גפן.
    • עוטפים הכל בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לשעה.
    • אח"כ מסירים את הנייר כסף ואופים עוד כרבע שעה להשחמה קלה.
    • צריך להשאיר מעט נוזלים בתחתית התבנית.

     

    מכינים את המטבל:

     

    • מערבבים את כל החומרים. מניחים בקערה ומגישים יחד עם העלי גפן.


    0 תגובות